מינימום הזמנה 400 ש"ח משלוח חינם בהזמנה מעל 750 ש"ח

המדע של הוויסקי המומלץ

וויסקי מומלץ

הוויסקי מהווה את אחד המשקאות המכובדים ביותר בעולם. השם של הוויסקי נגזר מהמושג הגאלי אושקה ביית (ooshka baytha) שפירושו "מי החיים". אם גם אתם אוהבים לשתות וויסקי ואתם תוהים היכן יצרו את המשקה לראשונה?. מתי הוא נוצר?האם וויסקי מומלץ לבריאות שלנו? כדאי שתקראו את הדברים הבאים.

מהיכן מקורו של הוויסקי ומתי הומצא הוויסקי?

הוויסקי הוא למעשה מקור ליריבות בין אירלנד לסקוטלנד. כל אחת מהן טוענת לזכות ראשונים על המשקה המדובר. סבורים כי הוויסקי יוצר לראשונה במאה ה-11 אך התיעוד שלו בספרות המקצועית מופיע לראשונה רק בסוף המאה ה- 13. הצבע שלו יהיה צבע זהבהב עד חום כהה וזאת בשל יישון בחביות עץ אלון. אחוז האלכוהול בוויסקי נע סביב 40 אחוזים. כיום הוויסקי מיוצר בעיקר בארבע מדינות בעולם והן: סקוטלנד, אירלנד, ארה"ב וקנדה. בכל מדינה יש כמה סוגים של וויסקי, שפע של מזקקות, תחרות פנימית וכן היסטוריה של יריבות בין מזקקה למזקקה אך המשותף לכולן הוא שכל אחת מהמדינות מתגאה במסורת שלה, בתהליכי הייצור הייחודיים של הוויסקי שלה, בחומרים שמהם היא מכינה את הוויסקי ובטעם הייחודי של המשקה.

ממה מכינים וויסקי?

וויסקי מקאלן 12
וויסקי מקאלן 12

הוויסקי עשוי ממחית של דגנים מותססים, כאשר לרוב הם יהיו: שעורה, חיטה או שיפון. להתססה של הדנים מזקקים את המחית ליצירת ה- כוהל. תהליך הזיקוק ישתנה בהתאם לסוג הוויסקי המיוצר אך השלבים הבסיסיים יהיו לרוב זהים. לאחר התסיסה של מחית הדגנים מתחילים בזיקוק. מדובר על תהליך שיהפוך את המחית המותססת לוויסקי. זיקוק כרוך בחימום הנוזל לטמפרטורה אשר מאדה אותו, את מחית הדגנים המותססים מחממים בכלי נחושת גדול. האדים עולים במעלה הצוואר הגבה והארוך של הכלי ושם הם מתחילים להתקרר. בזמן שהם מתקררים האדים נאספים ומתעבים בחזרה לנוזל אשר יהיה הוויסקי הטרי והחדש. השלב האחרון בהליך הוא היישון. בשלב זה הוויסקי נשמר בחביות עץ אלון לפרק זמן של שלוש שנים ויותר. התהליך המדובר יוצר את הטעם המיוחד של הוויסקי ומעניק לו את הצבע המיוחד שלו.

האם וויסקי יכול להתקלקל?

לא מעט אנשים תוהים האם וויסקי יכול להתקלקל. לרוב מדובר על אספני אלכוהול ועל אנשים שאוהבים לשתות וויסקי ומחזיקים בביתם לא מעט סוגים שלו. ובכן, חיי המדף של הוויסקי מגיעים עם תאריך תפוגה, לפחות מאז שפתחתם את הבקבוק. אמנם תאריך התפוגה של הוויסקי לא יהיה מהיר כמו היין אך טועמי וויסקי מיומנים יוכלו להבחין במשקה שאיבד מהחוזק שלו. לכן, אם אתם לא רוצים לשתות את הוויסקי אלא רק לטעום ממנו מעט, הימנעו מלפתוח אותו. וויסקי סגור יכול להחזיק מעמד הרבה יותר זמן מאחד פתוח. מעבר לכך אם פתחתם וויסקי חשוב לאחסן אותו בתנאים מתאימים ונאותים.

למה וויסקי מומלץ לבריאות?

וויסקי מומלץ לבריאות כי שתייה מתונה של וויסקי יכולה להפחית את הסיכויים לחלות בסרטן. נוגדי החמצון שב-וויסקי מונעים מהתאים בגוף להיקשר לגורם מסרטן בשם "קרצינוגן" אשר היקשרות איתו גורמת להם לעבור מוטציה ולהפוך לתאים סרטניים. מעבר לכך, חוקרים מצאו כי שתייה מתונה של וויסקי משפרת את היכולות הקוגניטיביות של האדם. בין היתר היא מפחיתה את הסיכויים לחלות במחלות הפוגעות בתפקודי המוח כגון: אלצהיימר או דמנציה. שתייה מתונה של וויסקי יכולה להטיב עם בריאות הלב שכן מדובר על משקאות נוגדי חמצון אשר מפחיתים באופן משמעותי את הסיכון ללקות במחלות לב. הוויסקי הוא מעין מדלל דם שמונע היווצרות של קרישים אשר מונעים מהדם לזרום בצורה טובה בעורקים.

נשמח לשמוע אתכם

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים

0
    0
    העגלה שלך
    העגלה שלך ריקהחזרה לחנות
      Calculate Shipping
      משלוח אקספרס
      לתושבי נתניה, חדרה, פרדס חנה, קיסריה.
      הירשמו עכשיו למועדון הלקוחות של קשר היין ותוכלו לזכות ב-200 ש"ח לרכישה באתר
      אזהרה: צריכה מפורזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות!
      ברוכים הבאים לקשר היין!
      מכירת אלכוהול מותרת מגיל 18+
      הכניסה לאתר זה מיועדת למי שמלאו לו 18 שנים לפחות
      אזהרה: צריכה מפורזת של אלכוהול מסכנת חיים ומזיקה לבריאות!
      דילוג לתוכן